Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Jako náplň můžete použít i jiné ovoce nebo tvaroh. Fantazii se meze nekladou!
Jáhly spaříme horkou vodou, smícháme s rýží a obojí důkladně propláchneme. Poté vložíme do hrnce a zalijeme vodou v poměru 1:2. Do vody přidáme špetku soli a vaříme 25–30 minut. Po uvaření necháme vychladnout.
Když jsou obiloviny vychladlé, přisypeme k nim pohankovou mouku. Použijeme jí tolik, aby vzniklo nelepivé těsto. To, zda už je hotové, poznáme tak, že si do kousku těsta zkusíme zabalit kousek ovoce (například jahodu).
Hotové těsto vyválíme na vále pomoučněném bezlepkovou moukou a vyválíme z něj placku vysokou asi půl centimetru. Z placky vykrajujeme čtverce o velikosti 4x4 cm a do jejich středu klademe pocukrované borůvky.
Těsto zapracujeme v knedlík a dáme vařit do horké vody. Vyndáváme poté, co vyplavou a podáváme s rozpuštěným máslem a cukrem, dozdobit můžeme zbylými borůvkami.