Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Jahodová bomba se šlehačkou je nebezpečná, tedy přesněji nebezpečně dobrá. Nadýchaný korpus se šlehačkou a jahodami vás prostě dostane.
Nejprve si připravíme piškotový korpus. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme olej, prosátou mouku, prášek do pečiva a vše promícháme. Nakonec vmícháme opatrně tuhý sníh.
Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Dáme péct do předehřáte trouby. Korpus pečeme asi 40 až 50 minut na 170 °C.
Hotový korpus necháme v troubě vychladnou. Mezitím si připravíme šlehačku.
Než začneme smetanu šlehat, měla by být vychlazená. Do smetany přidáme ztužovač a vyšleháme ji tak,aby byla dostatečně tuhá. Šlehačku dáme do ledničky.
Hotový korpus rozdělíme na dvě části. První plát pomažeme šlehačkou a poklademe na něj pokrájené jahody.
Na jahody položíme druhou polovinu korpusu a ozdobíme jej šlehačkou a jahodami.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.