Recepty Dezerty Pečené Jahodová bomba se šlehačkou

Ingredience

Piškotový korpus
350 g krupicového cukru
350 g polohrubé mouky
1 balení prášku do pečiva
6 vajec
100 ml slunečnicového oleje
hladká mouka (na vysypání)
máslo (na vymazání)
Náplň
200 g jahod
200 ml smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače na šlehačku

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme piškotový korpus. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2

Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme olej, prosátou mouku, prášek do pečiva a vše promícháme. Nakonec vmícháme opatrně tuhý sníh.

3

Směs nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Dáme péct do předehřáte trouby. Korpus pečeme asi 40 až 50 minut na 170 °C.

4

Hotový korpus necháme v troubě vychladnou. Mezitím si připravíme šlehačku.

5

Než začneme smetanu šlehat, měla by být vychlazená. Do smetany přidáme ztužovač a vyšleháme ji tak,aby byla dostatečně tuhá. Šlehačku dáme do ledničky.

6

Hotový korpus rozdělíme na dvě části. První plát pomažeme šlehačkou a poklademe na něj pokrájené jahody.

7

Na jahody položíme druhou polovinu korpusu a ozdobíme jej šlehačkou a jahodami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3