Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Jahodová marmeláda bez přidaného cukru

Ingredience

kg jahod
2 želírovací cukry (vhodné pro diabetiky)
1 limetka
½ pomeranče

Postup přípravy

1

Připravíme si důkladně očištěné a vydenzifikované sklenice na marmeládu.

2

Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na drobno. Jahody vložíme do hrnce a s pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme. Pokud chcete mít marmeládu hladkou, rozmixujte je ponorným mixérem.

3

Limetku a pomeranč rozkrojíme na půl a z citrusů vymačkáme šťávu. Šťávu nalijeme do hrnce k jahodám a dáme je vařit.

4

Do směsi nasypeme želírovací cukry a důkladně promícháme. Marmeládu bez přidaného cukru vaříme do zhoustnutí, asi pět minut za stálého míchání.

5

Po pěti minutách vyzkoušíme, zda má marmeláda správnou konzistenci. Na lžičku nabereme trochu marmelády, nalijeme ji na talířek a pokud zhoustne, můžeme marmeládu plnit do skleniček.

6

Jakmile máme skleničky plné, pevně je uzavřeme a obrátíme víčkem dolů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3