Jahodové cupcakes s ricottou

Ingredience

210 g celozrnné mouky
2 vejce
150 ml mandlového mléka (rostlinného mléko)
½ hrnku třtinového cukru
½ hrnku másla (rozpuštěného)
1 lžička vanilkového aromatu (přírodního)
Na krém
200 g ricotty
třtinový cukr (dle chuti)
2 lžíce řeckého jogurtu
200 g jahod

Postup přípravy

1

Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 stupních, cca 30 minut.

2

Mezitím si očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou "kašičku".

3

Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem. Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky poté ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem. Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem.

4

Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody a máme hotovo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3