Recepty Dezerty Pečené Jahodové řezy s tvarohem a želatinou

Ingredience

250 g jahod
2 balíčky želatiny
Základní korpus
200 g hladké mouky
200 g krystalového cukru
5 vajec
5 lžic mléka
½ balení prášku do pečiva
4 lžíce slunečnicového oleje
Tvarohová náplň
200 g plnotučného tvarohu
200 g zakysané smetany
100 g másla
krystalový cukr (podle chuti)

Postup přípravy

1

Prášek do pečiva smícháme s hladkou moukou. Mléko, vajíčka, cukr a olej vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a opět šleháme do hladkého těsta.

2

Připravíme si pekáč s pečícím papírem, kam těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Korpus pečeme asi 15 minut.

3

Než se nám korpus upeče, máme čas nachystat si tvarohovou náplň. Máslo necháme změknout a pomocí mixéru jej ušleháme s tvarohem a smetanou. Podle chuti tvarohovou náplň osladíme.

4

Hotový korpus necháme vychladnout a potřeme jej tvarohovou směsí. Jahody opláchneme a nakrájíme na plátky.

5

Želé uvaříme podle návodu na obalu. Na tvarohovou směs poklademe jahody a pak je přelijeme hotovou želatinou. Necháme ztuhnout a můžeme ochutnat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3