Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Dezerty Nepečené Jahodovo-smetanový dortík s čokoládovými plátky

Ingredience

250 g jahod
150 g čokolády
180 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr (na dozdobení)
mátové listy

Popis

TIP: Dezert podávejte ihned, než šlehačka spadne. V opačném případě použijte ztužovač, aby vydržela krásně nadýchaná.

Postup přípravy

1

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vyrovnáme tak, aby nám po ztuhnutí vznikla tenká placka. Dáme vychladit do ledničky. Za 2 hodiny, když je čokoláda krásně ztuhlá, ji opatrně nakrájíme na čtverce.

2

Jahody si nakrájíme na kousky, smetanu vyšleháme v tuhou šlehačku. Střídavě prokládáme s čokoládovými plátky a nakonec ozdobíme moučkovým cukrem, mátovými lístečky a půlkami jahod.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

Nabídka je platná do28.04.2025.
Nakoupit online
16h 18m
t d h m s
Mrkev
1 kg, volný prodej
-32%
24,90
16 90
Mrkev
1 / 2