Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 175 stupňů a plech vyložíme papírovými košíčky.
Jahody očistíme, omyjeme a osušíme, poté rozmixujeme.
Jahody necháme přejít varem za stálého míchání na pánvi a necháme zchladnout.
V míse vyšleháme máslo (o pokojové teplotě) s cukrem a solí do pěny, v druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a mleté mandle.
Do směsi z másla postupně vmixujeme vejce, rozmixované jahody, suchou směs s druhé mísy.
Hotovou směsí plníme košíčky. Při plnění směsi do košíčků můžeme mezi dvě vrstvy těsta přidat jahodovou marmeládu.
Vložíme do trouby a necháme cca 25 minut péct poté košíčky necháme vychladnout.
Postup na krém: Čokoládu rozdělíme na malé části a společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni, poté necháme vychladnout.
2. Jahody určené na ozdobu omyjeme a osušíme. Poté je z půlky namočíme do bílé čokolády a necháme zaschnout a odkapat.
3. Zbytek vychladlé čokoládové hmoty přimícháme do mascarpone, hotovým krémem zdobíme košíčky.