Recepty Dezerty Jahodový cupcake
Ingredience
Na těsto
300g jahod
125g másla
125g krystalového cukru
Špetka soli
2 vejce
150g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
80g mletých mandlí
Jahodová marmeláda
Suroviny na krém
225g bílé čokolády
40g másla
250g mascarpone
12 jahod na ozdobu
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 175 stupňů a plech vyložíme papírovými košíčky.
2
Jahody očistíme, omyjeme a osušíme, poté rozmixujeme.
3
Jahody necháme přejít varem za stálého míchání na pánvi a necháme zchladnout.
4
V míse vyšleháme máslo (o pokojové teplotě) s cukrem a solí do pěny, v druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a mleté mandle.
5
Do směsi z másla postupně vmixujeme vejce, rozmixované jahody, suchou směs s druhé mísy.
6
Hotovou směsí plníme košíčky. Při plnění směsi do košíčků můžeme mezi dvě vrstvy těsta přidat jahodovou marmeládu.
7
Vložíme do trouby a necháme cca 25 minut péct poté košíčky necháme vychladnout.
8
Postup na krém: Čokoládu rozdělíme na malé části a společně s máslem rozpustíme ve vodní lázni, poté necháme vychladnout.
9
2. Jahody určené na ozdobu omyjeme a osušíme. Poté je z půlky namočíme do bílé čokolády a necháme zaschnout a odkapat.
10
3. Zbytek vychladlé čokoládové hmoty přimícháme do mascarpone, hotovým krémem zdobíme košíčky.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept