Jahodový koláč bez lepku

Ingredience

220 g bezlepkové mouky
40 g másla
40 g krupicového cukru
120 ml mléka
1 vejce
2 špetky soli
20 g čerstvého droždí
Náplň
300 g měkkého tvarohu
50 ml mléka
20 g krystalového cukru
1 citron (půl lžičky kůry)
2 vejce
300 g jahod
krupicový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Mléko lehce ohřejeme, pozor, nesmí být vroucí. V mléce rozpustíme droždí a přidáme lžíci cukru. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.

2

Mouku prosejeme, smícháme ji se zbytkem cukru, jedním vajíčkem, solí a kváskem. Máslo rozpustíme, necháme vychladnout a vmícháme do těsta. Vypracujeme těsto, které dáme na 60 minut kynout na teplé místo.

3

Než nám těsto vykyne, máme čas připravit si tvarohovou náplň. V misce smícháme tvaroh s vajíčkem, cukrem, mlékem a citronovou kůrou.

4

Jahody zbavíme stopek a necháme okapat. Jahody rozpůlíme a nachystáme si je do misky.

5

Z vykynutého těsta vytvaruje koláče, do středu rozetřeme tvaroh a poklademe na něj jahody. Koláče necháme ještě 20 minut kynout.

6

Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si plech s pečicím papírem. Druhé vajíčko rozklepneme a rozšleháme. Pomažeme s ním koláče.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3