Recepty Dezerty Pečené Jahodový koláč s tvarohovou náplní

Ingredience

Těsto
4 vejce
120 g hladké mouky
120 g krystalového cukru
1 vrchovatá lžíce prášku do pečiva
4 lžíce vody
4 lžíce slunečnicového oleje
30 g kakaa
Tvarohová náplň
500 g měkkého tvarohu
200 g smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
170 g krystalového cukru
400 g jahod
Želatina
ovocná želatina
jahody

Postup přípravy

1

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva.

2

Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme vodu, olej, kakao a nakonec mouku.

3

Do hotového hladkého těsta opatrně vmícháme sníh z bílků.

4

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si formu s pečicím papírem. Do formy nalijeme těsto a rovnoměrně ho rozetřeme.

5

Pečeme v troubě asi 30 až 40 minut. Než se nám těsto upeče, připravíme si tvarohovou náplň. Jahody rozmixujeme a smícháme je s tvarohem.

6

Ze smetany vyšleháme pevnou šlehačku a vmícháme ji do tvarohu. Náplň ochutíme oběma cukry a zamícháme .

7

Hotový korpus necháme vychladnout a pomažeme ho tvarohovou náplní.

8

Jahody očistíme, zbavíme stopek a necháme okapat. Jahody nakrájíme a poklademe na tvarohovou náplň.

9

Želatinu připravíme podle návodu na obalu a nalijeme ji na jahody. Dort dáme do lednice ztuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3