Jahody s pepřem a mátovou omáčkou

Ingredience

400 g jahod

4 lžíce másla

čerstvě mletý pepř

2 lžíce dezertního bílého vína

hrst mátových lístků

4 lžíce medu

Popis

Tip: Na jahody můžete přidat i plátky mandlí.

Postup přípravy

1

Jahody nakrájejte na kousky nebo na plátky.

2

V pánvi rozpusťte polovinu másla a chvíli na něm nechte rozehřát jahody.

3

Jahody posypte čerstvě namletým pepřem, zalijte vínem a nechte je znovu prohřát.

4

Jahody dejte z pánve pryč. Přidejte do ní nasekanou mátu, zbylé máslo a med, nechte vše svařit do hustšího sirupu. Bude to trvat 8 až 10 minut.

5

Jahody servírujte na talířku nebo v misce přelité mátovou omáčkou. Ozdobte je čerstvou mátou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4