Recepty Polévky Japonská polévka miso s uzeným tofu

Ingredience

700 ml zeleninového vývaru

3 lžičky pasty miso

kousek řasy wakame

1 mrkev

1 celer

50 g uzeného tofu

hrst sušených hub šitake

Postup přípravy

1

Řasu wakame vložíme do misky s vodou. Jakmile řasa změkne, nakrájíme ji na na kousky a odložíme stranou.

2

Mezitím si očistíme mrkev, celer, pórek a všechno nakrájíme na tenké nudličky. Tofu nakrájíme na kostičky. Do vroucího vývaru vhodíme všechnu zeleninu, tofu, houby a vaříme cca 10 minut.

3

Nakonec přidáme nakrájenou řasu wakame. Po změknutí hub i zeleniny stáhneme plamen, naběračkou odebereme vývar a rozmícháme v něm 3 lžičky miso pasty.

4

Rozmíchanou směs vrátíme zpět do polévky a už ji dále nevaříme. Polévku na talíři ozdobíme např. jarní cibulkou a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4