Recepty Hlavní jídla Ryby Japonská tempura

Ingredience

2 větší mrkve

1 střední cibule

2 žluté papriky

250 ml ledové minerálky

2 vejce

250 g hladké mouky

200 g loupaných krevet

200 g krabích tyčinek

olej

sůl

Omáčka k namáčení

100 ml sójové omáčky

50 ml rýžového vína (nebo zeleninového vývaru)

3 lžíce hnědého cukru

1 lžička strouhaného zázvoru

Postup přípravy

1

Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na proužky či špalíčky: 6–7 cm dlouhé, půl centimetru silné.

2

Ledovou minerálku smíchejte s vajíčky a moukou, přidejte sůl. Vnikne řídké těsto. Pokud chcete, můžete použít pouze žloutky.

3

Do těsta vložte zeleninu, krevety a krabí tyčinky. Pořádně je v něm promíchejte.

4

Můžete obalit také lilek, zelené fazolky a špenátové listy. Ale třeba také kousky ryb či jiných mořských plodů.

5

V hluboké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejte dostatečné množství oleje, aby se kousky daly úplně ponořit.

6

Kousky obalené v ledovém těstíčku postupně dávejte do pánve s olejem. Jestli se některé slepí, roztrhněte je.

7

Osmažte kousky dorůžova. Bude to trvat 10 až 15, někdy ale i 20 minut.

8

Ze všech uvedených ingrediencí připravte omáčku. Namáčejte v ní usmaženou zeleninu a mořské plody.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4