Recepty Hlavní jídla Ryby Japonská tempura
Ingredience
2 větší mrkve
1 střední cibule
2 žluté papriky
250 ml ledové minerálky
2 vejce
250 g hladké mouky
200 g loupaných krevet
200 g krabích tyčinek
olej
sůl
Omáčka k namáčení
100 ml sójové omáčky
50 ml rýžového vína (nebo zeleninového vývaru)
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička strouhaného zázvoru
Postup přípravy
1
Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na proužky či špalíčky: 6–7 cm dlouhé, půl centimetru silné.
2
Ledovou minerálku smíchejte s vajíčky a moukou, přidejte sůl. Vnikne řídké těsto. Pokud chcete, můžete použít pouze žloutky.
3
Do těsta vložte zeleninu, krevety a krabí tyčinky. Pořádně je v něm promíchejte.
4
Můžete obalit také lilek, zelené fazolky a špenátové listy. Ale třeba také kousky ryb či jiných mořských plodů.
5
V hluboké pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejte dostatečné množství oleje, aby se kousky daly úplně ponořit.
6
Kousky obalené v ledovém těstíčku postupně dávejte do pánve s olejem. Jestli se některé slepí, roztrhněte je.
7
Osmažte kousky dorůžova. Bude to trvat 10 až 15, někdy ale i 20 minut.
8
Ze všech uvedených ingrediencí připravte omáčku. Namáčejte v ní usmaženou zeleninu a mořské plody.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4