Recepty Saláty Jarní kedlubnový salát s jogurtovo-pažitkovou zálivkou

Ingredience

400 g raných brambor
200 g kedluben
1 mrkev
4 vejce
1 hrst rukoly
2 lžíce dýňových semínek
Na zálivku
2 bílé jogurty
4 lžíce čerstvé pažitky (nasekané)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Kedlubny můžete nahradit mladým uvařeným chřestem.

Postup přípravy

1

Brambory oloupejte a uvařte, nejlépe v páře. Pěkné mladé brambory můžete vařit i ve slupce, tu jen před tím očistěte.

2

Mladé kedlubny oloupejte a nakrájejte na větší nudličky, stejně tak i mrkev.

3

Vejce uvařte nahniličko, nebo alespoň tak, aby žloutek zůstal trochu tekutý.

4

V míse smíchejte brambory, rukolu, kedlubny a mrkev. Přisypte dýňová semínka, přidejte půlky uvařených vajec.

5

Připravte pažitkovou zálivku: Smíchejte jogurt, nasekanou pažitku, sůl a pepř.

6

Salát podávejte se zálivkou. Pokud chcete, můžete ho s ní rovnou promíchat.

7

Když vynecháte vejce, hodí se salát také jako příloha ke grilované rybě či bílému masu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3