Jarní kedlubnový salát s jogurtovo-pažitkovou zálivkou
Ingredience
400 g mladých brambor
200 g kedluben
1 mrkev
4 vejce
hrst rukoly
2 lžíce dýňových semínek
Na zálivku
2 bílé jogurty
4 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř
Popis

Kedlubny můžete nahradit mladým uvařeným chřestem.

Postup přípravy
1
Brambory oloupejte a uvařte, nejlépe v páře. Pěkné mladé brambory můžete vařit i ve slupce, tu jen před tím očistěte.
2
Mladé kedlubny oloupejte a nakrájejte na větší nudličky, stejně tak i mrkev.
3
Vejce uvařte nahniličko, nebo alespoň tak, aby žloutek zůstal trochu tekutý.
4
V míse smíchejte brambory, rukolu, kedlubny a mrkev. Přisypte dýňová semínka, přidejte půlky uvařených vajec.
5
Připravte pažitkovou zálivku: Smíchejte jogurt, nasekanou pažitku, sůl a pepř.
6
Salát podávejte se zálivkou. Pokud chcete, můžete ho s ní rovnou promíchat.
7
Když vynecháte vejce, hodí se salát také jako příloha ke grilované rybě či bílému masu.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept