Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Jarní zeleninový salát s vejci a česnekovými krutony

Ingredience

Salát:
6 ředkviček
1 okurka (menší)
2 vejce (uvařená natvrdo)
1 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
pažitka
Česnekové krutony:
5 toustových chlebů
1 stroužek česneku
3 lžíce másla

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 210 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Toustový chléb zbavíme kůrky. Máslo umícháme s utřeným česnekem a potřeme jím toustový chléb. Poté ho nakrájíme na kostičky a dáme péct na 5 minut.

2

Ředkvičky a okurky očistíme a pokrájíme na menší kousky. V míse zeleninu promícháme olejem a octem. Osolíme a opepříme.

3

Salát servírujeme do menších misek. Na vrch přidáme pokrájené vejce, pažitku a česnekové krutony.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3