Recepty Dezerty Nepečené Jednoduchá vanilková panna cotta s třešněmi

Ingredience

Panna cotta
3 plátky želatiny
250 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání (33%)
1 vanilkový lusk
25 g krystalového cukru
Omáčka
175 g krystalového cukru
175 ml vody
350 g třešní (vypeckovaných)
třešňový likér
Na ozdobu
mátové listy
moučkový cukr

Postup přípravy

1

Želatinové plátky namočte do studené vody, dokud nezměknou.

2

Mléko, smetanu, cukr a vanilkový lusk i semínka na pánvi přiveďte k mírnému varu.

3

Vymačkejte vodu z želatinových plátků, přidejte je na pánev a vypněte ohřev. Míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.

4

Směsí naplňte čtyři mističky a nechte pořádně vychladnout. Poté umístěte do ledničky a nechejte alespoň hodinu odpočívat.

5

Na pánev vložte ingredience na omáčku - cukr, vodu, třešňový likér a přiveďte k varu. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

6

Pánev sundejte z ohně a do směsi přidejte polovinu třešní. Poté rozmixujte dohladka.

7

Omáčku přeceďte a smíchejte se zbývajícím ovocem.

8

Panna cotty opatrně vyklopte z mističek a polijte je omáčkou s třešněmi.

9

Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a ozdobené lístečkem máty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3