Recepty Dezerty Nepečené Jednoduchá vanilková panna cotta s třešněmi

Ingredience

Panna cotta

3 plátky želatiny

250 ml mléka

250 ml 33% šlehačky

1 vanilkový lusk

25 g cukru

Omáčka

175 g cukru

175 ml vody

350 g vypeckovaných třešní

třešňový likér

Na ozdobu

lístky máty

moučkový cukr

Postup přípravy

1

Želatinové plátky namočte do studené vody, dokud nezměknou.

2

Mléko, smetanu, cukr a vanilkový lusk i semínka na pánvi přiveďte k mírnému varu.

3

Vymačkejte vodu z želatinových plátků, přidejte je na pánev a vypněte ohřev. Míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.

4

Směsí naplňte čtyři mističky a nechte pořádně vychladnout. Poté umístěte do ledničky a nechejte alespoň hodinu odpočívat.

5

Na pánev vložte ingredience na omáčku - cukr, vodu, třešňový likér a přiveďte k varu. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

6

Pánev sundejte z ohně a do směsi přidejte polovinu třešní. Poté rozmixujte dohladka.

7

Omáčku přeceďte a smíchejte se zbývajícím ovocem.

8

Panna cotty opatrně vyklopte z mističek a polijte je omáčkou s třešněmi.

9

Podávejte pocukrované moučkovým cukrem a ozdobené lístečkem máty.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4