Recepty Předkrmy Studené Jednoduché chutney z rajčat

Ingredience

500 g rajčat
75 ml červeného vinného octa
140 g třtinového cukru
1 chilli paprička (čerstvá)
250 g cibule

Postup přípravy

1

Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli, rajčata nakrájejte nahrubo.

2

Chilli zbavte semínek a najemno nakrájejte.

3

Vše dejte na pánev, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

4

Směs přiveďte k varu a nechte asi 30 až 40 minut probublávat, dokud nebude mít konzistenci džemu.

5

Nalijte do pečlivě vymyté zavařovací sklenice a nechte zchladnout.

6

Chutney vydrží až 4 týdny v lednici, můžete podávat jako omáčku k masu nebo třeba na opečeném toustu s kouskem čedaru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3