Recepty Hlavní jídla S masem Jednoduché jehněčí s tuřínem z jednoho hrnce

Ingredience

1 červená cibule (velká)
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 plátky jehněčí kýty
4 snítky tymiánu
3 lžíce kukuřičné mouky
100 ml červeného vína
2 lžíce brusinkové omáčky (nebo želé)
1 tuřín
200 ml zeleninového bujónu
1 lžička másla

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 180°C. V hrnci vhodném do trouby rozpalte olej na středním ohni, přidejte cibuli, česnek a vařte při občasném míchání asi 5 minut dozlatova. Osolte, opepřete a sundejte z plotny.

2

Na cibulku s česnekem vložte jehněčí kýty a tymián a znovu osolte, opepřete. Rozmíchejte kukuřičnou mouku v troše vína, poté přilijte zbylé víno a brusinkové želé nebo omáčku. Přelijte přes jehněčí.

3

Tenké plátky tuřínu poklaďte na maso, přidejte máslo a vývar. Zakryjte a dejte do trouby. Pečte asi 45 minut, poté oddělejte pokličku a pečte dalších 15 minut, dokud tuřín nezmění barvu. Servírujte s větvičkou tymiánu na ozdobu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3