Recepty Hlavní jídla S masem Jehněčí rizoto s hráškem a sýrem

Ingredience

600 g jehněčí kýty
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule (nebo 2 šalotky)
3 stroužky česneku
500 g rýže Arborio
1 l zeleninového bujónu
100 g parmazánu
250 g mraženého zeleného hrášku
sušené oregano
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Obdobně připravíte i jiné mladé maso, například telecí.

Postup přípravy

1

Jehněčí kýtu vykostěte a nakrájejte na menší kostičky.

2

Na pánvi s olivovým olejem orestujte nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem.

3

Přidejte kousky masa, osolte, opepřete a restujte dozlatova ze všech stran.

4

Maso vyjměte a na výpeku zlehka orestujte rýži.

5

Podlijte rýži vývarem, vraťte maso a za občasného míchání a podlévaní vývarem vařte rýži do změknutí, asi 30 minut.

6

Přidejte nastrouhaný sýr, mražený opláchnutý hrášek a čerstvé oregano.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3