Recepty Hlavní jídla S masem Jemná hořčičná marináda na grilované maso

Ingredience

5 lžic slunečnicového oleje
3 lžíce kečupu
2 lžíce kremžské hořčice
5 stroužků česneku
1 lžička mleté papriky
sójová omáčka
kari
sůl

Popis

TIP 1: Oběd pro celou rodinu hotový za 30 minut? Vyzkoušejte grilovaná kuřecí prsa v medovo-hořčičné marinádě s mačkanými bramborami, na kterých si smlsnou všichni.

TIP 2: Vyměňte slanou chuť za sladkou. Připravte si grilované ovocné špízy, které udělají tu správnou tečku za grilovačkou. 

Postup přípravy

1

V misce smíchejte olej, kečup, hořčici, prolisovaný česnek a červenou papriku.

2

Ke směsi přidejte sójovou omáčku, kari a sůl.

3

Vše smíchejte a naložte do marinády nachystané maso nebo sýr.

Věděli jste, že...?
Hořčičná marináda se skvěle hodí nejen na maso, ale i na sýry. Vyzkoušejte ji v kombinaci s grilovacím sýrem halloumi.

Čím dříve maso do marinády naložíte, tím intenzivnější jeho chuť bude. Kromě výsledné chuti ovlivňuje marináda i šťavnatost a vláčnost masa.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3