Recepty Polévky Jemná polévka s červenou řepou a smetanou

Ingredience

4 křepelčí vejce
500 g syrové červené řepy
250 ml smetany na vaření
1 okurka (menší)
1⅓ l zeleninového bujónu
1 lžíce kopru
1 špetka mletého muškátového oříšku
mletý černý pepř
sůl
čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Do hrnce si nalijeme vodu na vajíčka. Množství vody odhadneme podle vajíček tak, aby byla při vaření téměř ponořená. Vodu přivedeme k varu, a jakmile bublá, vložíme do ní vajíčka a vaříme je 1 minutu a 30 sekund.

2

Hotová vajíčka necháme vychladnout a oloupeme je.

3

Okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červenou řepu zbavíme nálevu a nakrájíme na drobno. Zeleninu zalijeme vývarem a vše přivedeme k varu.

4

Do vývaru vmícháme smetanu a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vaříme 10 minut a odstavíme.

5

Kopr nakrájíme na jemno a nasypeme do polévky. Polévku necháme vychladnout a podáváme ji studenou s kouskem křepelčího vajíčka a ozdobenou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3