Recepty Polévky Jemná rajčatová polévka

Ingredience

2 lžičky olivového oleje
3 stroužky česneku (velké)
1 lžička soli
½ lžičky čerstvé červené papriky (mleté)
800 g rajčat (krájených)
šálky zeleninového bujónu
½ šálku smetany na vaření
mletý černý pepř
čerstvá bazalka (listy podle chuti)
sůl
Na zdobení
čerstvá bazalka (listy)
popcorn

Postup přípravy

1

Na pánvi na horkém olivovém oleji osmažíme prolisovaný česnek s červenou paprikou, dokud česnek není voňavý (ne hnědý). Přidáme sůl.

2

Přidáme rajčata, zeleninový vývar a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.

3

Rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu a najemno nakrájenou bazalku. Dochutíme.

4

Ozdobíme bazalkovými lístky a popcornem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3