Recepty Dětská jídla Jemná rajská polévka pro děti

Ingredience

1 cibule
1 l zeleninového bujónu
1 bobkový list
1 ks celého nového koření
1 lžička sušené bazalky
100 ml rajčatové šťávy
5 rajčat
olivový olej
sůl
krystalový cukr
Na jíšku
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou rajčat. Aby byla polévka opravdu jemná, je potřeba rajčata oloupat. Na rajčatech, na vrchní a spodní straně, nařízneme křížek.

2

Do misky si nalijeme trochu horké vody a rajčata do ní ponoříme na 30 sekund. Po uplynutí této doby je vyndáme a hned zchladíme studenou vodou. Slupku snadno sundáme.

3

Rajčata nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme rajčata, rajčatovou šťávu a vše ochutíme bazalkou.

4

Do polévky nalijeme vývar, přidáme nové koření, bobkový list a vaříme asi 20 minut, dokud nejsou rajčata měkká.

5

Z polévky vyjmeme bobkový list, nové koření a rozmixujeme ji dohladka, podle chuti osolíme a osladíme. Polévku necháme ještě krátce vařit.

6

V druhém hrnci rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a rozmícháme. Vznikne nám hladká jíška, se kterou polévku zahustíme.

7

Jíšku vmícháme do polévky a vaříme, dokud se nezahustí. Polévku ještě rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla opravdu jemná.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3