Recepty Hlavní jídla S masem Jemná sekaná pečeně s celým vejcem
Ingredience
600 g vepřového masa
4 vejce
1 starší houska
2 cibule
půl hrnku mouky
pepř
sůl
Popis

TIP: Namočíme si ruce ve studené vodě a maso ze všech stran namokříme, aby nám při pečení vznikla hezká kůrčička.

Postup přípravy
1
Nejprve si připravíme dvě vejce: uvaříme je natvrdo a ponoříme do studené vody. Budou se nám lépe loupat.
2
Housku, nejlépe den starou, nakrájíme na kostičky a namočíme do teplé vody.
3
Mleté maso si připravíme do mísy, přidáme 2 syrová vejce, vyždímanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme. Masovou směs pořádně rukama promícháme.
4
Pomoučíme si pracovní plochu a z masa vyválíme rovnoměrný ovál.
5
Do středu vložíme vařená oloupaná vejce a maso kolem nich obalíme.
6
Šišku položíme na plech vyložený pečícím papírem, nebo do studenou vodou vypláchnuté formy.
7
Pečeme 50 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
8
Po upečení krájíme na plátky a servírujeme - ideálně s bramborovou kaší.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4