Recepty Polévky Jemný žampionový krém

Ingredience

1 cibule
300 g žampionů
200 ml smetany ke šlehání
1 l zeleninového bujónu
4 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
čerstvá petrželka

Postup přípravy

1

Houby očistíme a na jemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli osmažíme na másle a zaprášíme moukou. Vše pečlivě zamícháme.

2

Do polévky přidáme houby a krátce osmažíme, podlijeme vývarem. Polévku vaříme asi deset minut.

3

Aby byla polévka jemná, rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Nakonec přidáme smetanu a ochutíme solí, pepřem a čerstvou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3