Jogurtový dezert s nízkým obsahem laktózy a čerstvými borůvkami

Ingredience

400 g bílého jogurtu se sníženým obsahem laktózy

150 ml smetany ke šlehání se sníženým obsahem laktózy

300 g borůvek

60 g moučkového cukru

2 lžíce vanilkového cukru

Popis

TIP: Proměňte dezert ve zmrzlinu, stačí ho nalít do formiček na nanuky.

Postup přípravy

1

Z požadovaného množství borůvek si 4 lžíce odložíme stranou.

2

Zbytek borůvek nasypeme do misky, přidáme vanilkový i moučkový cukr a vše tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.

3

Jogurt smícháme s rozmixovanými borůvkami. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do jogurtu.

4

Dezert podáváme ve skleničce a ozdobíme ho čerstvými borůvkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4