Recepty Hlavní jídla Jožovy Halušky

Ingredience

750 g brambor (typu C, uvařených a oloupaných)
250 g polohrubé mouky
sůl
mletý černý pepř
1 vejce
150 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
200 g brynzy
100 ml smetany ke šlehání
1 hrst čerstvé petrželky (hladkolisté, nasekané)

Postup přípravy

1

Brambory uvařte ve slupce, nastrouhejte najemno a rozmixujte. Vymačkejte, osolte, přidejte vejce a vmíchejte tolik mouky, abyste získali řídké těsto; konzistencí by mělo připomínat těsto na lívance nebo řídkou bramborovou kaši.

2

Protlačujte ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými oky. Když halušky vyplavou na povrch, vyberte je sítkem a uvařte další várku.

3

Opečte slaninku. Brynzu rozmíchejte se smetanou dohladka a opepřete. Scezené horké halušky promíchejte s brynzou a na talířích přelijte rozškvařenou slaninou a posypte petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3