Jožovy Halušky
Autor
Růžena T.
Prštné
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Na Slovensku je dělával strýc Jožo a nikdy jsem nejedla lepší.
Ingredience
750 g brambor typu C (uvařených a oloupaných)
250 polohrubé mouky
sůl
mletý černý pepř
1 vejce
150 g anglické slaniny (nakrájené na kostičky)
200 g brynze
100 ml smetany ke šlehání
petrželky (hladkolisté, nasekané)
Autorův příběh
Na Slovensku je dělával strýc Jožo a nikdy jsem nejedla lepší.
Postup přípravy
1
Brambory uvařte ve slupce, nastrouhejte najemno a rozmixujte. Vymačkejte, osolte, přidejte vejce a vmíchejte tolik mouky, abyste získali řídké těsto; konzistencí by mělo připomínat těsto na lívance nebo řídkou bramborovou kaši.
2
Protlačujte ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými oky. Když halušky vyplavou na povrch, vyberte je sítkem a uvařte další várku.
3
Opečte slaninku. Brynzu rozmíchejte se smetanou dohladka a opepřete. Scezené horké halušky promíchejte s brynzou a na talířích přelijte rozškvařenou slaninou a posypte petrželkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4