Recepty Hlavní jídla S masem Kachna na červeném zelí

Ingredience

1 celá kachna (menší)
1 cibule
1 jablko
1 pomeranč
majoránka
sušený rozmarýn
tymián
sůl
celý kmín
Zelí
800 červených zelí (800 - 1000 g)
20 g krupicového cukru
3 lžíce slunečnicového oleje
80 g cibule (drobně nakrájené)
2 lžíce brusinkové omáčky (zavařených brusinek)
200 g jablek (loupaných, krájených)
300 ml červeného vína

Postup přípravy

1

Pokrájíme cibuli, jablko a pomeranč a promícháme s bylinkami a naplníme kachnu částí bylinek. Zbylými bylinkami kachnu posypeme a osolíme.

2

Vložíme do trouby předehřáté na 200 ºC, po půl hodině snížíme na 150 a pečeme ještě zhruba hodinu. Chvíli před koncem přidáme jablka a pomeranč.

3

Cukr v kastrole rozpustíme a zkaramelizujeme. Přidáme olej a cibuli, podusíme, vmícháme brusinky, jemně pokrájené zelí, kostičky jablka, zalijeme vínem a citrusovou šťávou, osolíme a dusíme půl hodiny. Na závěr rozpustíme v zelí čokoládu.

4

Podáváme s bramborovým knedlíkem, ochuceným petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3