Kachna na červeném zelí

Autor

Zdeněk P.
Lukov
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0

Autorův příběh

Recept dělala moje maminka a mám ho moc rád

Ingredience

1 menší kachna

1 cibule

1 jablko

1 pomeranč

majoránka

rozmarýn

tymián

sůl

kmín

Zelí

800 -1000g červeného zelí

20 g cukru krupice

3 lžíce oleje

80 g cibule (drobně nakrájené)

2 lžíce zavařených brusinek

200 g loupaných krájených jablek

300 ml červeného vína

Autorův příběh

Recept dělala moje maminka a mám ho moc rád

Postup přípravy

1

Pokrájíme cibuli, jablko a pomeranč a promícháme s bylinkami a naplníme kachnu částí bylinek. Zbylými bylinkami kachnu posypeme a osolíme.

2

Vložíme do trouby předehřáté na 200 ºC, po půl hodině snížíme na 150 a pečeme ještě zhruba hodinu. Chvíli před koncem přidáme jablka a pomeranč.

3

Cukr v kastrole rozpustíme a zkaramelizujeme. Přidáme olej a cibuli, podusíme, vmícháme brusinky, jemně pokrájené zelí, kostičky jablka, zalijeme vínem a citrusovou šťávou, osolíme a dusíme půl hodiny. Na závěr rozpustíme v zelí čokoládu.

4

Podáváme s bramborovým knedlíkem, ochuceným petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 21. 8. od 8:00 do 27. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/26_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4