Recepty Hlavní jídla S masem Kachna plněná kopřivovým kuskusem v marmeládové glazuře

Ingredience

1 celá kachna
10 mrkví (mladých)
6 lžic chilli pasty (harissa)
1 lžička soli
2 ks čerstvého rozmarýnu
Glazura:
1 balení malinového marmelády
3 lžíce sójové omáčky
1 citron
2 pomeranče
3 lžíce medu
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
Kuskus s kopřivou:
100 g kuskusu
1 hrst kopřiv (nasekané)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce medu
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
½ lžičky mleté papriky
Citronový dresink:
2 citrony
3 lžíce slunečnicového oleje
1 hrst mátových listů
½ lžičky soli
½ lžičky pepře

Postup přípravy

1

Kuskus zalijeme vařící vodou, odstavíme na 20 minut a necháme nabobtnat.

2

Kopřivu nakrájíme nadrobno, přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, citronovou šťávu a lžíci medu. Vše zamícháme do hotového kuskusu.

3

Kachnu očistíme, umyjeme a naplníme předem připraveným kuskusem.

4

Nachystáme si glazuru. V misce smícháme marmeládu, sójovou omáčku, med, šťávu ze dvou pomerančů, jednoho citronu a ochutíme solí a pepřem. Kachnu důkladně potřeme glazurou a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme asi 90 minut (posledních 15 minut ji přikryjeme alobalem, aby se nespálila kůže).

5

Následně si připravíme citronový dresink. Citron spaříme horkou vodou, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Přidáme tři lžíce olivového oleje, pepř, sůl, nakrájenou mátu a promícháme.

6

Mrkve umyjeme, oloupeme a dame do hrnce s vařící vodou asi na 5 minut. K uvařeným mrkvím přidáme pastu harissa. Její množství závisí na vás podle toho, jak moc pikantní chuti chcete dosáhnout. Každou porci posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem a polijeme citronovým dresinkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3