Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Kuskus zalijeme vařící vodou, odstavíme na 20 minut a necháme nabobtnat.
Kopřivu nakrájíme nadrobno, přidáme sůl, pepř, sladkou papriku, citronovou šťávu a lžíci medu. Vše zamícháme do hotového kuskusu.
Kachnu očistíme, umyjeme a naplníme předem připraveným kuskusem.
Nachystáme si glazuru. V misce smícháme marmeládu, sójovou omáčku, med, šťávu ze dvou pomerančů, jednoho citronu a ochutíme solí a pepřem. Kachnu důkladně potřeme glazurou a dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme asi 90 minut (posledních 15 minut ji přikryjeme alobalem, aby se nespálila kůže).
Následně si připravíme citronový dresink. Citron spaříme horkou vodou, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Přidáme tři lžíce olivového oleje, pepř, sůl, nakrájenou mátu a promícháme.
Mrkve umyjeme, oloupeme a dame do hrnce s vařící vodou asi na 5 minut. K uvařeným mrkvím přidáme pastu harissa. Její množství závisí na vás podle toho, jak moc pikantní chuti chcete dosáhnout. Každou porci posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem a polijeme citronovým dresinkem.