Recepty Hlavní jídla S masem Kachní prsa se zeleninou na víně

Ingredience

4 ks kachních prs

2 lžíce másla

250 ml červeného vína

mořská sůl

cherry rajčata

pepř

tymián

rozmarýn

červená paprika

zelená paprika

Postup přípravy

1

Kachní prsa očistíme a kůžičku nařízneme, lépe se nám propeče. Prsa ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Pokapeme je olejem a bylinky vmasírujeme do masa.

2

Na rozpálenou pánev nalijeme olej a prsa z obou stran osmažíme. Prsa společně se šťávou z výpeku vložíme do pekáčku, který přikryjeme alobalem. Pečeme na 200°C asi 10 minut s alobalem a 10 minut bez alobalu.

3

Jakmile jsou prsa hotová, vyjmeme je a nakrájíme na plátky. Zbytek výpeku nalijeme do menšího kastrůlku a podlijeme vínem. Necháme vařit, dokud se alkohol nevypaří a omáčka nám nezhoustne.

4

Na másle osmažíme nakrájená rajčata a papriku. Zeleninu ochutíme solí a pepřem. Plátky masa podáváme s omáčkou a zeleninou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4