Kakaová roláda plněná čokoládovým krémem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto:
4 vejce
120 g moučkového cukru
2 lžíce vody (horké)
100 g hladké mouky
20 g kakaa
Krém:
700 ml smetany ke šlehání bez laktózy
200 g hořké čokolády
Poleva:
100 g hořké čokolády

Postup přípravy

1

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky umícháme s cukrem. Přidáme horkou vodu a šleháme, až nám vznikne pěna.

2

Sníh, mouku a kakao opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C 15 minut. Po upečení těsto obrátíme a po vychladnutí sejmeme papír.

3

Čokoládu na krém rozpustíme ve vodní lázní. Ze smetany ušleháme šlehačku. Do ní opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu.

4

Krém natřeme na vychladlé těsto a zavineme v roládu. Čokoládu na polevu si rozpustíme ve vodní lázni a potřeme jí roládu. Tu necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3