Recepty Dezerty Nepečené Kakaové cannoli plněné krémem

Ingredience

slunečnicový olej
Na těsto
300 g hladké mouky
50 g másla
2 vejce
3 lžíce suchého bílého vína
½ lžičky mleté skořice
3 lžíce kakaa
Náplň
200 g kandované pomerančové kůry
800 g ricotty
450 g krystalového cukru

Popis

TIP 1: Pokud nemáte ricottu, můžete použít měkký tvaroh.

TIP 2: Špičky trubiček můžete ozdobit také drcenými pistáciemi nebo jinými oříšky.

Postup přípravy

1

Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme, smícháme se skořicí, kakaem, vajíčky a vínem. Nakonec přidáme změklé máslo.

2

Vypracujeme hladké, pevné a pružné těsto, pokud bude těsto příliš suché, přilijeme do něj víno.

3

Vypracované těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme minimálně na dvě hodiny do lednice. Ještě lepší je však těsto nechat v lednici přes noc.

4

Těsto si rozdělíme na dvě části, bude se nám s ním lépe pracovat. Každý díl rozválíme na tenký plát.

5

Plát nakrájíme na čtverce o velikosti 8 cm. Těsto obmotáme kolem formy na trubičky a pevně upevníme, aby se trubičky nerozpojily.

6

Do hrnce nalijeme dostatek oleje, aby na něm trubičky plavaly. Trubičky smažíme dozlatova. Hotové trubičky uložíme na papírový ubrousek, zbavíme se tak přebytečného oleje.

7

Než nám trubičky vychladnou, připravíme si náplň. Ricottu smícháme s cukrem. Trubičky plníme pomocí cukrářského sáčku nebo čajové lžičky a do jejich špičky zapíchneme kandovanou pomerančovou kůru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3