Recepty Dezerty Pečené Kakaový cheesecake s čokoládou a čerstvým ovocem

Ingredience

Na korpus
125 g máslových sušenek
50 g másla
50 g mletých mandlí
1 lžíce kakaa
Na náplň
350 g sýra Philaldelphia
350 g ricotty
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce kakaa
3 vejce
Na zdobení
čokoládová poleva
hořká čokoláda (na strouhání)
jahody

Postup přípravy

1

Sušenky nameleme nadrobno (nejlépe v mixéru). Přidáme mleté mandle, změklé máslo a kakao, zpracujeme do konzistentní hmoty.

2

Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme papírem. Směs sušenek, másla, kakaa a mandlí rozprostřeme tak, aby byla všude stejně vysoká.

3

Korpus zapečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C.

4

Mezitím si připravíme náplň: v míse smícháme ricottu a krémový sýr. Můžeme je nastrouhat nebo použít kuchyňský robot. K sýrům přidáme vejce, cukr, lžíci kakaa a vanilkový cukr. Směs pečlivě prošleháme, aby se dokonale spojila.

5

Na zapečený korpus vlijeme připravenou náplň.

6

V troubě vyhřáté na 150°C pečeme jednu hodinu.

7

Hotový cheesecake necháme vychladnout, poté zdobíme polevou. Před podáváním nejlépe několik hodin chladíme v lednici, poté nakrájíme na kousky. Na každý nastrouháme čokoládové šupinky a přidáme čerstvé ovoce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3