Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Sušenky nameleme nadrobno (nejlépe v mixéru). Přidáme mleté mandle, změklé máslo a kakao, zpracujeme do konzistentní hmoty.
Připravíme si dortovou formu, kterou vyložíme papírem. Směs sušenek, másla, kakaa a mandlí rozprostřeme tak, aby byla všude stejně vysoká.
Korpus zapečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C.
Mezitím si připravíme náplň: v míse smícháme ricottu a krémový sýr. Můžeme je nastrouhat nebo použít kuchyňský robot. K sýrům přidáme vejce, cukr, lžíci kakaa a vanilkový cukr. Směs pečlivě prošleháme, aby se dokonale spojila.
Na zapečený korpus vlijeme připravenou náplň.
V troubě vyhřáté na 150°C pečeme jednu hodinu.
Hotový cheesecake necháme vychladnout, poté zdobíme polevou. Před podáváním nejlépe několik hodin chladíme v lednici, poté nakrájíme na kousky. Na každý nastrouháme čokoládové šupinky a přidáme čerstvé ovoce.