Recepty Předkrmy Studené Kanapky s poctivou domácí paštikou

Ingredience

250 g kuřecích jater
½ lžíce vepřového sádla
1 šalotka (menší)
70 ml smetany na vaření
1 lžíce slivovice
1 stroužek česneku
1 špetka tymiánu
1 špetka mletého kmínu
1 svazek pažitky
sůl
mletý černý pepř
Na podávání
10 plátků toustového chleba
2 ředkvičky
2 okurky

Popis

TIP: Aby vypadaly kanapky dokonale, podávejte je zdobené kompotovanými brusinkami nebo použijte kousek olivy i chilli papričky.

Postup přípravy

1

Z toastového chleba odřízneme kůrku a pomocí vykrajovátka tvarujeme kolečka. Okurky a ředkvičky opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.

2

Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Nachystáme je na vykrojená kolečka toastového chleba.

3

Připravíme si játra, která opláchneme a nakrájíme na drobno. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno.

4

Na pánvi rozpustíme sádlo a šalotku necháme zesklovatět. Přidáme játra a lehce je orestujeme dozlatova ze všech stran. Játra podlijeme slivovicí, ochutíme tymiánem, kmínem a necháme je vařit 5 minut.

5

Po pěti minutách restování podlijeme játra smetanou a vaříme 10 minut. Játra ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem.

6

Uvařenou směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou pažitku.

7

Kanapky ozdobíme paštikou a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3