Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Aby vypadaly kanapky dokonale, podávejte je zdobené kompotovanými brusinkami nebo použijte kousek olivy i chilli papričky.
Z toastového chleba odřízneme kůrku a pomocí vykrajovátka tvarujeme kolečka. Okurky a ředkvičky opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.
Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Nachystáme je na vykrojená kolečka toastového chleba.
Připravíme si játra, která opláchneme a nakrájíme na drobno. Šalotku oloupeme a nakrájíme na jemno.
Na pánvi rozpustíme sádlo a šalotku necháme zesklovatět. Přidáme játra a lehce je orestujeme dozlatova ze všech stran. Játra podlijeme slivovicí, ochutíme tymiánem, kmínem a necháme je vařit 5 minut.
Po pěti minutách restování podlijeme játra smetanou a vaříme 10 minut. Játra ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem.
Uvařenou směs necháme vychladnout a rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Nakonec vmícháme na drobno nakrájenou pažitku.
Kanapky ozdobíme paštikou a podáváme.