Ingredience

1 kg maso (kančí)

1 kg cibule

sádlo

sůl

kmín

pepř

jalovec

koření (gulášové)

bobkový list

masox kostka

paprika

hladká mouka (na zahuštění)

česnek

majoránka

1 lžíce povidla (dle chuti)

Postup přípravy

1

Na sádle osmahnout cibuli, nechat ji trochu déle po zesklovatění kvůli barvě, na ni dát maso, bez koření, prudce orestovat, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté; poté okořenit solí, kmínem, pepřem, gulášovým kořením, jalovcem, bobkovým listem, masoxem a paprikou (pozor na připálení papriky, aby nezhořkla), podlít teplou vodou a pomalu dusit pod pokličkou. Čím déle a pomaleji, tím je guláš lepší. Asi po dvou hodinách zahustit hladkou moukou s vodou. Rozvařit. Po vypnutí dochutit rozetřeným česnekem s majoránkou. Česnek nesmí projít varem! Pokud guláš není dostatečně dobrý, přidáme lžíci švestkových povidel.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4