Recepty Hlavní jídla Kančí se šípkovou omáčkou a celozrnným knedlíkem

Ingredience

Kančí s omáčkou
1 kg kančí kýty (nebo hřbetu)
3 kořenové petržele
3 mrkve
¼ celeru
3 řapíkaté celery (řapíky)
cibule
majoránka (snítka)
grilovací koření
100 g špeku
2 lžíce vepřového sádla (domácího)
čerstvý tymián (snítka)
2 ks celé skořice
2 lžíce třtinového cukru
1 balení rajčatového protlaku
dcl pomerančového džusu (100%)
200 g šípkové marmelády
¾ l hovězího bujónu
Celozrnné knedlíky
60 g celozrnné housky (celozrnného pečiva)
50 ml mléka
1 vejce
čerstvá petrželka (nebo pažitka dle chuti)
sůl

Postup přípravy

1

Kančí maso omyjte, očistěte a prošpikujte klínky špeku a kořenové zeleniny. Maso případně svážte provázkem.

2

Na sádle případně osmahněte zbytek špeku, cibuli a kostičky kořenové zeleniny do zlatova. Poté přidejte koření a nechte ho rozvonět.

3

Směs zasypte cukrem, který nechte zkaramelizovat, zalijte vývarem, protlakem a pomerančovou šťávou a vmíchejte i šípkovou marmeládu.

4

Maso až po okraj ponořte do hrnce s vývarem a duste asi 3 hodiny. Je možné připravovat i v papiňáku, tam se doba dušení zkrátí asi na 1 hodinu.

5

Po změknutí maso vyndejte z hrnce, omáčku přeceďte, případně dochuťte a opět vařte do zhoustnutí.

6

Celozrnné pečivo z předchozího dne nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem.

7

Oddělte žloutek od bílku. Žloutek spolu se solí a popřípadě s čerstvými bylinkami vmíchejte k pečivu, z bílku ušlehejte sníh a také ho přimíchejte ke směsi.

8

Poté vytvarujte váleček a vložte ho do hrnce s vařicí vodou. Vařte asi 20 minut.

9

Po vyjmutí z vody nechte knedlíky trochu vychladnout a poté nakrájejte na tenké plátky.

10

Plátky masa podávejte s celozrnným knedlíkem přelité hotovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3