Recepty Hlavní jídla S masem Karbanátky s bramborovým salátem

Ingredience

250 g hovězí kližky (mleté)
250 g vepřové plece (mleté)
1 cibule
1 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
mletá paprika
majoránka
tymián
1 špetka soli
1 špetka pepře
strouhanka
slunečnicový olej (na smažení)
Na bramborový salát
400 g brambor (typu B)
2 mrkve
400 g nakládaného hrášku (1 plechovka)
400 g konzervovaných kukuřic (1 plechovka)
150 g bílého jogurtu

Postup přípravy

1

Mleté maso smíchejte s nasekanou cibulkou, vejcem, hořčicí, paprikou, majoránkou, tymiánem, solí a pepřem.

2

Podle potřeby přidejte strouhanku, aby placičky držely tvar.

3

Vytvarujte karbanátky a smažte je na oleji z obou stran dozlatova.

4

Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a s nakrájenou mrkví uvařte do měkka. Poté je dejte do mísy.

5

Hrášek a kukuřici slijte, opláchněte a přidejte k bramborům.

6

Vmíchejte jogurt, dochuťte solí a pepřem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3