Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Karlovarské knedlíky pro začátečníky

Ingredience

300 g hrubé mouky
500 ml mléka
5 vajec
5 rohlíků (starších)
1 hrst čerstvé petrželky
2 špetky soli

Postup přípravy

1

Rohlíky, nejlépe den až dva staré, nakrájíme na kostičky. Vložíme je do malé misky a zalijeme trochou mléka. Necháme je odpočinout, aby se mléko vsáklo.

2

Připravíme si mísu, kam prosejeme mouku, nalijeme zbytek mléka, přidáme na drobno nakrájenou petrželku, sůl a vejce.

3

Do mísy přidáme připravené rohlíky a promícháme. Na pracovní desku si nachystáme potravinovou fólii. Kousek od spodního okraje rozmístíme směs a knedlíky zabalíme.

4

Takto postup znovu opakujeme, abychom měli jistotu, že se nám fólie během vaření nepoškodí a nerozbalí. Takto připravíme i druhý knedlík.

5

Do vroucí vody dáme knedlíky vařit na 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3