Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Quinou promyjeme v sítku.
Mléko nebo vodu přivedeme k varu, přidáme quinou a promícháme. Na slabém ohni vaříme 12 - 15 minut. Po uvaření necháme ještě 5 minut pod pokličkou.
Quinou dáme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré. Pokud je příliš hustá, přidáváme ještě po lžících tekutinu (mléko, vodu).
Kaši z quinoy můžeme podávat na slano nebo na sladko, ochucenou medem a ovocem.
Tip: Kaši můžete zamrazit ve formičkách na led, rychleji se tak rozpustí, když ji budete potřebovat. Zmrazená vydrží 3 měsíce.