Recepty Dezerty Kávová zrna
Ingredience
110 g krupicového cukru
150 g másla
2 lžíce horké silné kávy
1 vrchovatá lžíce rozpustné kávy
2 lžíce kakaa holandského typu
230 g hladké mouky
Postup přípravy
1
Všechny ingredience zpracujeme na vále do hladkého těsta. Pokud máme pocit, že je těsto ještě příliš husté, přidáme lžíci kávy.
2
Zabalíme do fólie a dáme alespoň na hodinu do ledničky.
3
Z těsta si vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme přibližně stejně velké kousky.
4
Z každého kousku vytvarujeme oválek a pomocí špejle dotvoříme kávová zrna.
5
Troubu předehřejeme na 170°C a pečeme asi 15 minut. Necháme zcela vychladnout a podáváme ke kávě nebo čaji.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
10 min.
Nápoje