Kedlubnové carpaccio s ragú z grilované hlívy ústřičné a prosciutta

Ingredience

4 kedlubny (menší)
100 g hlívy ústřičné
4 lžíce olivového oleje
celý kmín (trocha)
4 plátky Italiano Prosciutto Crudo
2 limetky (jen šťáva)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Můžete posypat nasekanou listovou petrželí. Hlívu lze nahradit liškami nebo hříbky.

Postup přípravy

1

Kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky.

2

Plátky poskládejte na talíře.

3

Hlívu očistěte, nakrájejte na proužky a ogrilujte na grilovací pánvi, kterou před tím vytřete olivovým olejem.

4

Pro lepší chuť můžete hlívu posypat troškou kmínu.

5

Prosciutto rovněž nakrájejte na tenké nudličky a přidejte na okraj pánve k hlívě.

6

Doprostřed kedlubnových plátků pak servírujte ogrilovanou hlívu, přes ni dejte proužky prosciutta.

7

Vše osolte, opepřete a zakapejte limetkovou šťávou a olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3