Recepty Hlavní jídla S masem Kedlubnový salát s rýží a pikantními hovězími nudličkami

Ingredience

400 g hovězí roštěné (nebo svíčkové)
řepkový olej
2 lžíce dijonské hořčice
200 g jasmínové rýže (dlouhozrnné)
1 cibule
2 hřebíčky
1 svazek čerstvé petrželky
3 kedlubny
1 limetka
sůl
mletý černý pepř

Popis

Maso můžete upéct nebo ugrilovat také vcelku a pak nakrájet na plátky.

Postup přípravy

1

Hovězí maso nakrájejte na nudličky.

2

Osolte je, opepřete, přidejte lžíci oleje a hořčici. Promíchejte a nechte maso chvíli odležet v chladnu.

3

Do hrnce dejte rýži. Přidejte oloupanou cibuli vcelku, do které zapíchněte hřebíčky. Zalijte vodou tak, aby sahala 1 cm nad rýži.

4

Osolte a vařte, dokud se voda z rýže nevypaří – asi 15 minut.

5

Petržel nasekejte nadrobno. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na delší nudličky.

6

Petržel a kedlubny smíchejte s uvařenou rýží. Salát dochuťte pepřem a zakapejte limetovou šťávou.

7

Maso ogrilujte na grilu nebo na grilovací pánvi: 5 až 8 minut.

8

Na talíř servírujte kedlubnový salát s rýží a nahoru dejte grilované hovězí nudličky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3