Kefírový perník

Ingredience

2 vejce
125 g třtinového cukru
100 ml slunečnicového oleje
1 banán (zralý)
400 ml kefíru
350 g celozrnné mouky
1 balíček perníkového koření
1 vrchovatá lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 špetka soli
10 ks sušených švestek
3 hrsti vlašských ořechů

Postup přípravy

1

V míse ušleháme cukr, vejce a olej do pěny. Poté přidáme rozmačkaný banán a opět chvíli mixujeme.

2

Mouku promícháme s kypřícím práškem, solí a jedlou sodou a společně se všemi ostatními ingrediencemi (až na ořechy a švestky) přidáme k pěně. Mícháme zhruba 5 minut, dokud se těsto nesjednotí.

3

Nakonec nakrájíme švestky na čtvrtky, vlašské ořechy také rozčtvrtíme a pečeme při 175 °C zhruba 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3