Recepty Dezerty Pečené Kiwi koláč s pudingovým krémem

Ingredience

Korpus:
100 g másla
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
50 ml vody
Náplň:
180 ml smetany na vaření
400 g zakysané smetany
700 ml pomerančového džusu
80 g vanilkového pudingu (v prášku)
10 g vanilkového cukru
100 g krupicového cukru
20 g želatiny (v prášku)
2 kiwi

Postup přípravy

1

Všechny ingredience na těsto smícháme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet v lednici. Poté těsto natlačíme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 30 minut.

2

Mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha. Přidáme vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vyšleháme krém.

3

Do hrnce nalijeme pomerančový džus, přidáme vanilkový puding a krupicový cukr. Směs přivedeme k varu a jakmile začne vřít, vypneme ji a přidáme želatinu, kterou jsme si připravili podle návodu na obale.

4

Na vychladlý korpus nejdříve dáme krém, ten přelijeme pudingovou směsí a jakmile vychladne a ztuhne, poklademe celý koláč plátky kiwi.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3