Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Klasická dvoubarevná bábovka, kterou jsme znali od našich babiček, je na nedělní odpoledne jako stvořená. Upečte si ji s námi.
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Žloutky ušleháme s máslem a krupicovým cukrem do pěny.
Mouku prosejeme a přidáme k ní prášek do pečiva, citronovou kůru, vanilkový cukr a špetku soli. Mouku vyšleháme s mlékem a žloutkovou pěnou. Nakonec přidáme citronovou šťávu a opatrně vmícháme bílky.
Z připraveného těsta si ⅓ oddělíme stranou a vmícháme do něj kakao. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ni nejprve světlé těsto a následně kakaové těsto.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Bábovku pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Abychom si byli jisti, že je bábovka hotová, otestujeme to za pomocí špejle.
Hotovou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.