Klasická dvoubarevná bábovka

Ingredience

200 g másla

270 g krupicového cukru

380 g polohrubé mouky

100 ml mléka

2 lžíce kakaa

5 vajec

1 lžíce vanilkového cukru

1 lžíce prášku do pečiva

1 lžička citronové kůry

1 lžička citronové šťávy

špetka soli

máslo na vymazání

mouka na vysypání

Postup přípravy

1

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Žloutky ušleháme s máslem a krupicovým cukrem do pěny.

2

Mouku prosejeme a přidáme k ní prášek do pečiva, citronovou kůru, vanilkový cukr a špetku soli. Mouku vyšleháme s mlékem a žloutkovou pěnou. Nakonec přidáme citronovou šťávu a opatrně vmícháme bílky.

3

Z připraveného těsta si ⅓ oddělíme stranou a vmícháme do něj kakao. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ni nejprve světlé těsto a následně kakaové těsto.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C. Bábovku pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Abychom si byli jisti, že je bábovka hotová, otestujeme to za pomocí špejle.

5

Hotovou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4